Aktiviteter för tonåringar

Vi har i ett tidigare inlägg lyft roliga och spännande utflykter och aktiviteter för barn i Stockholm (läs inlägget här). Bland annat lyfte vi Junibacken där barnen får känslan av att komma hem till Astrid Lindgren och alla hennes fantastiska figurer. Och det finns ju verkligen jättemycket att göra om man är barn och är i Stockholm, men hur är det egentligen om ni som familj reser till Stockholm – och ni har tonåringar i familjen? Som alla vet, kan tonåringar vara lätt jobbiga – men frukta ej, vi har bra svar på vad du kan göra för att få din tonåring att trivas.

  • Gröna Lund: När klockan närmar sig 20:00 är det nästan bara tonåringar kvar i nöjesparken. Det roliga är inte längre att åka karusell eller spela för att vinna stora gosedjur. Nej nu handlar det om att våga möta blickar och närma sig varandra. Om du är på semester med ditt barn och känner att det är läskigt att lämna hen själv i parken, kan du slå dig ner på en av de restauranger eller barer som finns på området. Senast 23 stänger parken och då kan ni mötas upp för att åka hem tillsammans. Han eller hon kommer garanterat ha kul och ha träffat någon hen gillar.
  • Om du och din tonåring bor i en mindre by blir ditt barn säkerligen mycket glad av att ta en shoppingtur i huvudstaden. Varför inte ge han eller henne en hel dag att bestämma vilka affärer som ni ska besöka?
  • Ett tips är att åka till Stockholm under sommaren då det är ”We Are Stockholm”. Det är en festival med mycket roligt som fungerar för hela familjen, men främst för din tonåring. Många bra artister, roliga karuseller här och där och andra kulturarrangemang händer över hela staden. Det absolut bästa är att det är gratis inträde.

För fler idéer rekommenderar vi att du går in och läser om att va tonåring i Stockholm här i Dagens Nyheter. De har radat upp olika alternativ och pratat med ungdomar i staden, så att även du ska få ett hum vad som kan passa ditt barn.

tonåringar smartphones