Det snygga 60-tals modet

Stilar och kläder är ofta sådana som går på nytt och 60-talet har haft minst två återkomster. Det har varit kläder för den stilrena, kläder för den moddiga och den första bohemens återvunna trasa. Kläderna idag kanske kostar lite mer än på ett second hand, men det är fortfarande med en touch av 60-tal i stilen, just nu är det urban djungle som gäller. Modet som alla vill ha i form av toppar är löst åtsittande linnen med djurtryck, camouflage och ränder.

60-tals kvinna ligger i blommig soffaSommarmodet är här och det mesta handlar om en annan tidsperiod än den vi faktiskt har. Förutom badkläderna som har fått en släng av Saint Tropez på syra så är toppar, byxor och klänningar helt klart 60-talsinspirerade. Då talar vi självklart om slutet på 60-talet, där Mad Men är nu. I det haschrökande, hippieinspirerande och färgglada modet. Det som främst var kläderna på 60-talets inspiration var helt klart långa ögonfransar och raka klänningar. Även stora tryck av blommor och ponchos var populärt och nu är det på gång igen. Vi får följa reklambyrån i Mad Men och samtidigt utvecklas med dem i deras mode och just nu är vi i slutet av 60-talet och på väg in i 70-talets hippie-era. Det var vad man kallar för sexets genombrott både i samhälle, kultur och inom mode. För att du ska hänga med i trenderna kan du gå in på http://www.stylepit.se/kvinna/damklader/toppar och beställa dina snygga toppar. Detta kan du kika efter för att hitta rätt kläder:

  • Raka och helst inte figursytt är det som gäller när vi pratar mode med 60-tal som inspiration. Det finns gott om linnen som är helt raka och dessutom i en eller två storlekar större.
  • Stora blommor och tryck med peacemärke är slutet på 60- och början på 70-talet. Du hittar alla dessa toppar i uppdaterade klädbutiker.
  • Accessoarer är självklart viktiga och det handlar mycket om att man ska ha stora smycken med budskap. Var inte rädd för färg.
  • Överlag är det mycket färg på kläderna som är snyggt. En gul kappa är kanske modigt men är väldigt inne och snyggt. Välj färger efter en färgkarta för 60-talet, det är alltså turkosa och gula färger som man ska satsa på.