Så ordnar du en lyckad fest

Hur ordnar man festen som alla minns och trivs på, utan att behöva ta ut sig själv helt och hållet? Det ger vi svar på här. Med enkla medel och tips från festfixaren Bindefeld kan det inte bli annat än succé. 

Vi har tidigare skrivit om att ordna en större fest med coverband och annan underhållning. Men nu ska vi ge mer enkla festtips till dig som vill bjuda hem folk till en lyckad och festlig tillställning.

Bindefelds tips kring inbjudan av gäster

I en artikel från Elle frågar man Bindefeld vad som är hans bästa tips när man ska bjuda in folk hem till sig själv. Och hans svar är enkelt: Att mixa folket. Det kanske låter enklare än vad det är, men det behöver inte heller vara en omöjlig uppgift. Tänk med sunt förnuft och tänk hur de olika personerna som du bjuder in är. Gästmixen är allra viktigast och det är roligast att bjuda spretigt, alltså olika personligheter som mixas hejvilt. Såhär säger han i artikeln om sitt program Hos Bindefeld:

”Man ska välja personer som till ytan inte är lika alls: till mitt första program har jag bjudit in en före detta statsminister (Fredrik Reinfeldt), en Hollywoodstjärna (Izabella Scorupco) och Sveriges mest fantastiska sångerska (Sarah Dawn Finer), ingen av dem hade träffats tidigare”, säger Bindefeld.

Att bjuda på

Men vad ska man bjuda sina gäster på då? Även här är svaret från Bindefeld enkelt: Eleganta bubblor. Det betyder dock inte att det ska vara exklusiv dyr champagne, en trevlig cava funkar lika bra. Servera gärna också hemgjorda snacka eller snittar, som gästerna kan samlas kring. Det är superkul om maten är lite konstig eller ovanlig, det bjuder in till samtal.

Livemusik och coverband till festen

Ett coverband som står för musiken på festen är ett säkert kort för en lyckad fest. Oavsett om det handlar om bröllopsfest, 50 årsfest eller annan tillställning är livemusik något som gästerna i flesta fall älskar.

När man bokar in ett liveband till festen slipper man tänka på allt vad musik innebär och överlämnar allt åt bandet man hyr in. Det handlar om allt ifrån ljus, val av låtar till högtalare och annan nödvändig utrustning. Ett exempel på coverband som erbjuder denna typ av tjänst är bandet http://www.alinband.se/. Istället kan man som festfixare fokusera på allt annat som ska ordnas för att festen ska bli lyckad.

Även om det finns allt färre scener för livemusik i samhället är det fortfarande poppis att boka in livemusik på hemmaplan när man anordnar fest. När man bokar in ett coverband brukar man få ett väldigt bra betyg av gästerna i efterhand. En fest med pianomusik i början av festen som sedan går över till att spela stämningsfull musik under middag och lekar. Sedan när festen är i full gång kan man sätta igång DJn som peppar igång hela lokalen som avslutar festen inpå småtimmarna. Musik precis på detta sätt brukar vara underhållning i toppklass.

Annat bra att tänka på när du ordnar fest

När du har bra musik till kvällen inbokat och klart är det mycket annat som ska klaffa för att tillställningen ska bli lyckad. Ett roligt tips som man skriver om på Sydsvenskan är att sätta ett tema på festen. På så sätt minns man festen mycket bättre, det går att arbeta med mycket roliga detaljer och det ser ut som att du som festfixare har lagt manken till. En annan stor del av festen är tilltugg, middag och dessert. Antingen får man fixa själv och laga maten i god tid innan, eller så väljer man att lägga en extra slant på catering.

Lycka till!

Världens dyraste bröllop

När det kommer till bröllop så är det något en bara vill vara med om en gång i livet. Dock blir det inte ofta så för Hollywood-stjärnorna, men de lägger ned så mycket pengar på det att man tror att det ska hålla för evigt.

417138-wedding-ringsKärleken är något vackert och något som man inte kan ta på, utan som man känner. Svenskar lägger i snitt 100 000 kronor på sitt bröllop, vilket är mycket pengar. Men när det kommer till de stora stjärnorna så är det få bröllop som hamnar under miljonen.  Tar vi paret Beckhams så spenderade de 5,9 miljoner kronor på sitt kärlekskalas, och lite under dem ligger Jennifer Aniston och Brad Pit på 6 miljoner. Då Brad och Jennifer skilt sig och det knakar i fogarna hos Beckhams så kan man bara dra slutsatsen att bara för att man har ett dyrt bröllop så betyder inte det att det kommer att hålla livet ut. Så, från världens dyraste bröllop till lite tips på hur man ska ta sig igenom det på bästa sätt.

Ett bröllop på rätt sätt

Dock är underrubriken missledande, då det egentligen inte finns några rätt eller fel på hur ett bröllop ska gå till. Men självklart finns det saker som tackkort, att inte ha röd klänning på sig och andra saker som man ska vara medveten om. Detta är för allas trivsel. Vill man skapa en så romantisk och vacker dag som det bara går gäller det att tänka på alls trevnad.

Budgetbröllop

Från världens dyraste till de allra billigaste. Ja, det finns inget som säger att ett bröllop måste vara dyrt. Det har snarare blivit en trend att man sak försöka komma så billigt undan som det bara går. Nu fokuserar man på att skapa en så unik upplevelse som det bara går för att lyfta fram hur man som par är. Allt från att köpa klänningen på sekond hand till att ceremonin ska hållas på en plats med stor betydelse. Vill du veta mer om bröllopsetikett finns det mycket frågor och svar på nätet.

Liveframträdanden av 60-talsband?

Än idag är det få decennier som varit lika tongivande som 60-talet. Och än idag finns det otroligt mycket fans som inte tycker att något som producerats efter 60-talet är värt att lyssna på, än mindre se live. När vi på Stockholm Cowboys försöker hitta bra konserter med band och artister från 60-talet går vi bet. Har alla våra idoler verkligen blivit för gamla? Har alla slutat spela? Vi hoppas inte det, men våra efterforskningar på nätet gör oss inte gladare eller mer hoppfulla. Det är oerhört svårt att hitta bra konserter med de bästa från 60-talet idag, speciellt i lilla Sverige.

Men hur är det då med de svenska favoriterna från samma årtionde? Tyvärr ser det inte ljust ut där heller. En utav våra personliga svenska favoriter, Jerry Williams, spelade i Stockholm för sista gången i fjol. GP gjorde då en liten intervju med honom för att få reda på varför han slutar spela. Läs gärna hela intervjun här (länk). Jerry ger snabbt svar på tal och har humorn i behåll, men han bekräftar tyvärr våra farhågor. I 70-års åldern känner han sig lite väl gammal. Han blickar gärna framåt och vill inte leva på gamla meriter, men han slutar ändå spela, i alla fall officiellt. Han avslutar intervjun med att säga att han kommer fortsätta lira i garaget med polarna. Inte är väl det särskilt konstigt heller? Har musiken blivit en så pass viktig bit i livet lägger man nog inte ner i första taget.

Men vi som missade Jerrys sista spelning? Eller missade Rolling Stones senast spelning i Sverige? Vad ska vi göra? Ge upp och inse att det är kört? Nej! Vi på Stockholm Cowboys har en liten lista med tips på vad man kan, eller måste, göra för att se de sista av 60-talets band som fortfarande är igång.

  • Håll koll på internet. När ett av de större banden från 60-talet väl spelar ser många det som sista chansen att se det bandet live. Och med all rätt. De flesta utav banden är nog inne på sista versen. Så du måste vara snabb om du ska ha chans att få en biljett.
  • Var beredd att resa. Om inte Mohammed kommer till berget måste berget komma till Mohammed. Ibland kanske man får ta sig till Danmark och Köpenhamn. Ibland London. Ibland räcker det med Stockholm (i så fall kan vi tipsa om att boka hotell via www.hotellstockholmcentral.se). Men de lär knappast spela i Gränna i alla fall, eller Piteå eller Norrköping heller för den delen. Så var beredd att resa.
  • Var beredd att tumma på dina förväntningar. 60-talet var ett tag sedan. Röster förändras av ålder. Och vissa har som bekant trillat av pin. Ibland kanske man får nöja sig med att det inte blir originaluppsättning. Det är ändå bättre än vad kommande generationer kommer få uppleva.

Hur du stör grannarna mindre

Gillar du hög musik och att bjuda över dina vänner för att skapa oförglömliga kvällar tillsammans? Då gäller det att veta vad det är för väggar, fönster och dörrar du har så du inte riskerar att få arga lappar, käppar i golvet eller grannar som plingar på i bara underkläderna. När det kommer till fönster så kan du tänka på att om du skulle handla nya är det både bra mot ljud samt om du skulle få inbrott. Detta då de flesta brott sker genom att tjuven smitit in genom fönstret. Ska vi ge ett till bra tips är det www.billigafonster.com som du bör klicka dig vidare på för att både få fönster som är bra och billiga. Och nu när det är semestertider och de flesta går i renoveringstankar kan det vara kul att hoppa på trenden och byta ut dina fönster. Och när du väl håller på så kan du även byta din ytterdörr till en säkerhetsdörr. Om du inte redan har en det vill säga. Nu är det nästan standard och om dörren inte är en säkerhetsdörr så blir folk lite skeptiska. Tänk på att det är stor skillnad på vilken typ av dörr du har. Du kan ha avsevärt mycket högre musik om du har en dörr som stänger inne musiken.

Andra tips för en bra kväll

Några andra bra saker som du kan tänka på om festen är inom några dagar och att riva ut alla fönster inte finns på agendan så kan det vara bra att förvarna huset om du bor i lägenhet på at det kommer bli lite stökigt. Människor har mycket mer överseende om de blivit varnade innan. Du kan även tänka långsiktigt genom att vara en god granne och alltid ställa upp när det är vår- och höststädning ute med föreningen.

Lycka till och ha en trevlig fest!

Maskerad och 60-tal

Den som nämner någonting roligare än en maskerad vinner.. nej, skoja. Ingen vinner någonting! Men, visst är det roligt med maskerad? Det måste ju vara mängder av människor som håller med om det? Att klä ut sig och gå in i en annan roll, att inte behöva vara sig själv för en stund – visst är väl det fantastiskt? Alla har säkert ett härligt minne från när man varit på maskerad. Som liten var det lite extra spännande när det var dags, och man ägnande timmar åt att hitta rätt maskeradkläder och tillbehör för barn. När man sen har blivit lite äldre ska man inte visa att det är så viktigt hur maskeraddräkten sitter, men innerst inne är man lika barnsligt förtjust i det som när man var liten, eller hur?

Och är det inte ännu bättre när maskeraden har ett riktigt bra tema? Jo det är klart att det är. De vanligaste teman handlar nog om de årtalen vi har haft, till exempel 60-talstema. Då blir maskeraden ännu lite roligare, eftersom man verkligen kan gå in i rollen som en annan människa. Är det till exempel 60-tals tema på maskeraden kan man ju klä ut sig till någon från The Beatles. Eller varför inte samla hela kompisgänget och bilda hela bandet? Eller är du mer en Elvis Presley kind of guy? Då är ju inte det helt fel det heller. Oavsett vem man väljer att vara, så är 60-talet helt klart rätt att inspireras av, kolla bara på den här videon.


Visst känner du inspirationen?

En bra present

Att gå på fest är något som de flesta av oss älskar att göra. Det blir god mat, snittar, musik, skratt och kanske härligt färgglada drinkar med mycket frukter i. Men, vad som kan vara mindre kul är att hitta den där perfekta presenten att ge bort om du inte känner personen så bra. På http://www.presenttips.nu/ kan du få inspiration på att finna det du söker. Här finns allt från gosedjur, nagellack till skämtartiklar och annat som du kan tänkas komma på. Det härliga med den sajten är att du kan ställa in vad det är för typ av present, vad personen/personerna har för intressen samt vem det är till för att sedan få mängder av förslag där det bara är att välja och vraka.

Hur ska man tänka

När det kommer till presenter så beror det helt på vad det är för tillställning. Är det någon som har inflyttningsfest, ett barnkalas eller är det någon som anordnat en fest för att det är kul gäller det att ha med sig olika presenter. När det kommer till fester är det alltid ett säkert kort att ha med sig en flaska vin av lite finare kvalitet. Är det inflyttningspresent och det känns tråkigt att ha med sig en blomma gäller det att plocka fram kreativiteten. Annars försök att tänka på saker som kan vara bra att ha men inte så roliga att köpa – köp kanske något som sticker ut. Exempelvis fina dyra smörknivar. När det kommer till barnkalas behöver du inte ta fram den stora plånboken, i alla fall om vi ska gå efter en kolumn i Metro där Hillevi menar att det räcker med en femtiolapp för att alla ska bli glada. Och, om Magdalena Ribbing håller med så kan du alltid droppa hennes namn så blir det inte någon dålig stämning.

Lycka till!