Liveframträdanden av 60-talsband?

Än idag är det få decennier som varit lika tongivande som 60-talet. Och än idag finns det otroligt mycket fans som inte tycker att något som producerats efter 60-talet är värt att lyssna på, än mindre se live. När vi på Stockholm Cowboys försöker hitta bra konserter med band och artister från 60-talet går vi bet. Har alla våra idoler verkligen blivit för gamla? Har alla slutat spela? Vi hoppas inte det, men våra efterforskningar på nätet gör oss inte gladare eller mer hoppfulla. Det är oerhört svårt att hitta bra konserter med de bästa från 60-talet idag, speciellt i lilla Sverige.

Men hur är det då med de svenska favoriterna från samma årtionde? Tyvärr ser det inte ljust ut där heller. En utav våra personliga svenska favoriter, Jerry Williams, spelade i Stockholm för sista gången i fjol. GP gjorde då en liten intervju med honom för att få reda på varför han slutar spela. Läs gärna hela intervjun här (länk). Jerry ger snabbt svar på tal och har humorn i behåll, men han bekräftar tyvärr våra farhågor. I 70-års åldern känner han sig lite väl gammal. Han blickar gärna framåt och vill inte leva på gamla meriter, men han slutar ändå spela, i alla fall officiellt. Han avslutar intervjun med att säga att han kommer fortsätta lira i garaget med polarna. Inte är väl det särskilt konstigt heller? Har musiken blivit en så pass viktig bit i livet lägger man nog inte ner i första taget.

Men vi som missade Jerrys sista spelning? Eller missade Rolling Stones senast spelning i Sverige? Vad ska vi göra? Ge upp och inse att det är kört? Nej! Vi på Stockholm Cowboys har en liten lista med tips på vad man kan, eller måste, göra för att se de sista av 60-talets band som fortfarande är igång.

  • Håll koll på internet. När ett av de större banden från 60-talet väl spelar ser många det som sista chansen att se det bandet live. Och med all rätt. De flesta utav banden är nog inne på sista versen. Så du måste vara snabb om du ska ha chans att få en biljett.
  • Var beredd att resa. Om inte Mohammed kommer till berget måste berget komma till Mohammed. Ibland kanske man får ta sig till Danmark och Köpenhamn. Ibland London. Ibland räcker det med Stockholm (i så fall kan vi tipsa om att boka hotell via www.hotellstockholmcentral.se). Men de lär knappast spela i Gränna i alla fall, eller Piteå eller Norrköping heller för den delen. Så var beredd att resa.
  • Var beredd att tumma på dina förväntningar. 60-talet var ett tag sedan. Röster förändras av ålder. Och vissa har som bekant trillat av pin. Ibland kanske man får nöja sig med att det inte blir originaluppsättning. Det är ändå bättre än vad kommande generationer kommer få uppleva.