Så ordnar du en lyckad fest

Hur ordnar man festen som alla minns och trivs på, utan att behöva ta ut sig själv helt och hållet? Det ger vi svar på här. Med enkla medel och tips från festfixaren Bindefeld kan det inte bli annat än succé. 

Vi har tidigare skrivit om att ordna en större fest med coverband och annan underhållning. Men nu ska vi ge mer enkla festtips till dig som vill bjuda hem folk till en lyckad och festlig tillställning.

Bindefelds tips kring inbjudan av gäster

I en artikel från Elle frågar man Bindefeld vad som är hans bästa tips när man ska bjuda in folk hem till sig själv. Och hans svar är enkelt: Att mixa folket. Det kanske låter enklare än vad det är, men det behöver inte heller vara en omöjlig uppgift. Tänk med sunt förnuft och tänk hur de olika personerna som du bjuder in är. Gästmixen är allra viktigast och det är roligast att bjuda spretigt, alltså olika personligheter som mixas hejvilt. Såhär säger han i artikeln om sitt program Hos Bindefeld:

”Man ska välja personer som till ytan inte är lika alls: till mitt första program har jag bjudit in en före detta statsminister (Fredrik Reinfeldt), en Hollywoodstjärna (Izabella Scorupco) och Sveriges mest fantastiska sångerska (Sarah Dawn Finer), ingen av dem hade träffats tidigare”, säger Bindefeld.

Att bjuda på

Men vad ska man bjuda sina gäster på då? Även här är svaret från Bindefeld enkelt: Eleganta bubblor. Det betyder dock inte att det ska vara exklusiv dyr champagne, en trevlig cava funkar lika bra. Servera gärna också hemgjorda snacka eller snittar, som gästerna kan samlas kring. Det är superkul om maten är lite konstig eller ovanlig, det bjuder in till samtal.