Slå med bandet

Det finns många där ute som drömmer om exakt samma sak. Att slå igenom som soloartist eller med sitt band. Är man duktig på att sjunga, spela gitarr, skriva låtar och så vidare vill man såklart kunna göra det till ett yrke. Förutom att det är otroligt roligt att jobba med sin hobby så finns det massor av goda chanser till att tjäna mycket pengar, något som ingen såklart tackar nej till. Men att slå igen är lättare sagt än gjort, inte minst för att konkurrensen är så himla hård, väldigt många drömmer som sagt om samma sak idag. Några som lyckades slå igenom är Status Quo, och de menar på att det svåra är inte att slå igenom utan att hålla sig kvar. Såhär säger de till nwt.se:

Vad ser du som anledningen till att Status Quo klarat sig så länge?

–Det svåra i den här branschen är inte att slå igenom, det är att hålla sig kvar. Jag vet inte hur vi lyckats egentligen. Många tror att det finns en hemlig formula, förutom då att vi spelar samma låt om och om igen (skratt). (Läs resten av den långa, intressanta intervjun med Status Quo här).

Och visst kan det ligga något i det, men man ska inte heller glömma att klimatet såg annorlunda ut på den tiden då de slog sig igenom musikmuren och gjorde sig till ett namn. Nu för tiden måste man kämpa hårdare, men det går! Ett tips är att ordna affischer, till exempel från http://bandbutiken.se/produkter/affischer, och annat för att marknadsföra sig själv.