Spännande utflykter för barn

Vad kan vara roligare än att se sitt barn bli glad? Och, hur härligt är det inte att åka på härliga utflykter då barnen får skratta och att de vuxna får njuta. För, det finns mängder av ställen du kan åka till för att smita ifrån vardagen. Och nu när det närmar sig sommar så är det en perfekt tajming att fara iväg på en härlig heldag med familjen. Här kommer två roliga utflykter ni kan göra:

  • Besöka Junibacken
  • Besöka High Chaparall.

Junibacken

Att åka till Junibacken är som att komma hem till Astrid Lindgren. Det är som att allt det jobbiga försvinner och bara den härliga glädjen finns kvar. Här aktiveras även barnen och blir inspirerade att läsa mer och att ta till sin ny kunskap. Astrid Lindgren själv säger att hon vill skriva till en publik som kan skapa mirakel. Och att det är precis det som barn gör när de läser. Av den fina anledningen så behöver barn böcker. Om ni inte orkar, vill eller kan passar det alldeles utmärk att ta en tur i ett sagotåg där ni kan höra Astrids ljuva och familjära stämma ta er med på en resa in i magins och hennes böckers spännande världar. Detta är en plats som garanterat kommer gå hem hon både små och stora.

High Chaparall

Här har ni nöjesparken som inte riktigt är som alla andra: nöjesparken som tar dig tillbaka till en svunnen och spännande tid. Här kan du både leka cowboy och indian samt se härliga shower. Besök ett av landets ledande turistattraktioner som haft dörrarna öppna sedan 1971. Och dörrarna kommer med stor sannolikhet att stå öppna länge till då de har, under sina tre månader som de har öppet under högsäsongen, 250 000 gäster. Och, om ni är sugna på att sova över och har åkt långt så finns det en camping som rymmer 800 husvagnar. Men det finns även hotell.