Aktiviteter för tonåringar

Vi har i ett tidigare inlägg lyft roliga och spännande utflykter och aktiviteter för barn i Stockholm (läs inlägget här). Bland annat lyfte vi Junibacken där barnen får känslan av att komma hem till Astrid Lindgren och alla hennes fantastiska figurer. Och det finns ju verkligen jättemycket att göra om man är barn och är i Stockholm, men hur är det egentligen om ni som familj reser till Stockholm – och ni har tonåringar i familjen? Som alla vet, kan tonåringar vara lätt jobbiga – men frukta ej, vi har bra svar på vad du kan göra för att få din tonåring att trivas.

  • Gröna Lund: När klockan närmar sig 20:00 är det nästan bara tonåringar kvar i nöjesparken. Det roliga är inte längre att åka karusell eller spela för att vinna stora gosedjur. Nej nu handlar det om att våga möta blickar och närma sig varandra. Om du är på semester med ditt barn och känner att det är läskigt att lämna hen själv i parken, kan du slå dig ner på en av de restauranger eller barer som finns på området. Senast 23 stänger parken och då kan ni mötas upp för att åka hem tillsammans. Han eller hon kommer garanterat ha kul och ha träffat någon hen gillar.
  • Om du och din tonåring bor i en mindre by blir ditt barn säkerligen mycket glad av att ta en shoppingtur i huvudstaden. Varför inte ge han eller henne en hel dag att bestämma vilka affärer som ni ska besöka?
  • Ett tips är att åka till Stockholm under sommaren då det är ”We Are Stockholm”. Det är en festival med mycket roligt som fungerar för hela familjen, men främst för din tonåring. Många bra artister, roliga karuseller här och där och andra kulturarrangemang händer över hela staden. Det absolut bästa är att det är gratis inträde.

För fler idéer rekommenderar vi att du går in och läser om att va tonåring i Stockholm här i Dagens Nyheter. De har radat upp olika alternativ och pratat med ungdomar i staden, så att även du ska få ett hum vad som kan passa ditt barn.

tonåringar smartphones

Spännande utflykter för barn

Vad kan vara roligare än att se sitt barn bli glad? Och, hur härligt är det inte att åka på härliga utflykter då barnen får skratta och att de vuxna får njuta. För, det finns mängder av ställen du kan åka till för att smita ifrån vardagen. Och nu när det närmar sig sommar så är det en perfekt tajming att fara iväg på en härlig heldag med familjen. Här kommer två roliga utflykter ni kan göra:

  • Besöka Junibacken
  • Besöka High Chaparall.

Junibacken

Att åka till Junibacken är som att komma hem till Astrid Lindgren. Det är som att allt det jobbiga försvinner och bara den härliga glädjen finns kvar. Här aktiveras även barnen och blir inspirerade att läsa mer och att ta till sin ny kunskap. Astrid Lindgren själv säger att hon vill skriva till en publik som kan skapa mirakel. Och att det är precis det som barn gör när de läser. Av den fina anledningen så behöver barn böcker. Om ni inte orkar, vill eller kan passar det alldeles utmärk att ta en tur i ett sagotåg där ni kan höra Astrids ljuva och familjära stämma ta er med på en resa in i magins och hennes böckers spännande världar. Detta är en plats som garanterat kommer gå hem hon både små och stora.

High Chaparall

Här har ni nöjesparken som inte riktigt är som alla andra: nöjesparken som tar dig tillbaka till en svunnen och spännande tid. Här kan du både leka cowboy och indian samt se härliga shower. Besök ett av landets ledande turistattraktioner som haft dörrarna öppna sedan 1971. Och dörrarna kommer med stor sannolikhet att stå öppna länge till då de har, under sina tre månader som de har öppet under högsäsongen, 250 000 gäster. Och, om ni är sugna på att sova över och har åkt långt så finns det en camping som rymmer 800 husvagnar. Men det finns även hotell.